13. Na de kennismakingscursus en dan…

13.1 Algemeen
Deze cursus is opgezet om mensen met het fenomeen bijen te laten kennismaken. En dat het niet zo maar een diertje is hebt u wel begrepen. Er valt zo veel over te vertellen omdat er al honderden jaren door de mens met bijenvolken wordt gewerkt om te kunnen profiteren van de honing, de was, de koninginnegelei en propolis. De honingbij is het meest bestudeerde insect ter wereld. En toch blijf je als mens je elke keer weer verbazen over de bijen. Geen jaar is hetzelfde. Na de cursus kun je denken het is leuk geweest, ik heb er veel van opgestoken, maar bijenhouden dat gaat me toch (misschien voor dit moment) te ver. Maar ook dan is de cursus voor onze organisatie geslaagd te noemen! Misschien wil je toch zijdelings betrokken blijven, dan is het donateurschap een mogelijkheid voor > € 8 per jaar. Je ontvangt als donateur vijf maal per jaar het verenigingsblad Bijpraot en elk jaar een pot honing. Of je zegt tegen jezelf, ik wil de bijen niet meer missen, geen dag. Zelf imkeren lijkt me het einde. Dan kunnen we jou als Imkervereniging Zuidlaren verder helpen. Daar gaat het onderstaande over.

13.2 Nederlandse Bijenhouders Vereniging

De Imkersvereniging is een subvereniging van de NBV de Ned. Bijenhouders Vereniging, gevestigd in Wageningen. Meer informatie over de VBBN kunt u lezen op de website van de NBV https://www.bijenhouders.nl

13.3 Word lid van de Imkersvereniging Zuidlaren
Bel of stuur een email naar de secretaris (kijk voor contactgegevens op onze gegevenspagina) van de imkervereniging Zuidlaren e.o.

>>> 14. Boekenlijst