Lam Lendestukken uit Nw Zeeland

Om de komende feestdagen eens iets anders te eten dan kalkoen ben ik op zoek gegaan naar een traditioneel Maori recept met honing. Echter aangezien de Europeanen bijen meenamen en in het toenmalige Aotearoa geen nectar verzamelende insecten voorkwamen zijn er dus geen traditionele Maori recepten met honing te vinden. Omdat hier veel schapen lopen als alternatief een recept van lam en honing.

Ingrediënten:

4 New Zealandse Lam- lendestukken
3 eetlepels citroen sap
Zout en vers gemalen zwarte peper
1/4 kopje water
1 thee lepel scherpe mosterd
1 thee lepel fijn gesneden peterselie
1/2 theelepel verse (citroen) thijm
1 eetlepel honing (meer mag ook)
1 theelepel arrowroot
1/2 cup water

Bereidingswijze:

Verwarm de braadpan en braad de lende stukken aan beide kanten bruin.
Besprinkel beide kanten met zout en peper.
Mix de citroensap, het ¼ kopje water, mosterd, peterselie en citroen thijm.
Giet de mix over de lende stukken.
Bedek de braadpan met de deksel of folie en laat het zachtjes doorsudderen voor ongeveer een uur, totdat het vlees mals en gaar is. Haal de lende stukken uit de pan en hou ze warm. Verwijder het vet van het kook/braad vocht.
Mix de overgebleven vloeistof met de honing, arrowroot en water. Kook dit totdat het dik geworden is en schep het over de stukken lam.
Het recept is bedoeld voor vier personen maar als je het alleen op kunt mag het ook, alhoewel dit natuurlijk niet zo gezellig is. Eet smakelijk.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<