Honingkip

Ingrediënten:
500 gram kipfilet, peper, zout, 40 gram boter, 2 sjalotten, 2 preien, 4 middelgrote tomaten, 3 eetlepels pistachenootjes, 2 eetlepels honing, 3 eetlepels citroensap, 1 borrelglas cognac, ½ deciliter room, 8 halve peren (uit blik), 80 gram pure chocolade, 2 eetlepels melk of water.

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en zout en laat ze even staan. Snijd de sjalotten, de prei en de ontvelde tomaten in kleine stukjes. Verhit de boter in een wadjan of wok en fruit de sjalot, de prei en de tomaat hierin 3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur ook 3 minuten. Schep de kip uit de pan en houd hem warm. Voeg het citroensap, de honing en de pistachenootjes aan de groenten in de pan toe, schenk er de room en de cognac bij en roer alles goed door. Verwarm zachtjes en voeg de kip weer toe en laat het geheel in 10 minuten door en door warm worden. Verwarm intussen de peren in eigen sap en smelt au bain-marie in een steelpan 1 reep chocolade met 2 eetlepels melk of water. Schep de kip in het midden van een platte schaal, schik de peren eromheen, bedruppeld met de gesmolten chocolade.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<