Gevulde flensjes met prei en geitenkaas

Ingrediënten:
50 gram bloem, zout, 1 groot ei, 1½ deciliter melk, 1 theelepel olie, 20 gram boter, 1 dunne prei, 100 gram geitenkaas, 2 eetlepels honing, 4 sprietjes bieslook.

Bereidingswijze:
Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom. Klop het ei in een kopje los en roer het door de bloem. Roer er scheutje voor scheutje de melk door tot een glad beslag ontstaat. Roer de olie erdoor en laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten. Roer het beslag nogmaals door. Verhit 5 gr boter in een koekenpan, schenk er ¼ van het beslag in en verdeel dit over de bodem. Keer het flensje als de bovenkant droog is en bak de andere kant goudbruin. Laat het flensje op een schaal glijden. Bak op dezelfde manier nog 3 flensjes. Laat de flensjes afkoelen en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Maak de prei schoonmaken en snijd hem in dunne ringetjes. Snijd de geitenkaas in 8 dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 175° C. Neem de flensjes uit het folie, verdeel de prei, geitenkaas en honing over het midden van de flensjes, maak ze als een buideltje dicht en bind ze met een touwtje vast. Zet elk buideltje op een ovenvast schoteltje en laat ze op het rooster in het midden van de oven in circa 10 minuten door en door warm worden. Houd intussen de sprietjes bieslook enkele seconden in heet water tot ze soepel zijn. Neem de buideltjes uit de oven, bind ze met de sprietjes bieslook dicht en verwijder de touwtjes.



Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<