Norsk Honningkake med fyll

Ingrediënten:
4 eieren, 200 g suiker, 2 dl honing, 250 g tarwebloem, ½ tl bakpoeder, 2 el sinaasappelmarmelade,1 tl gemberpoeder, ½ tl kruidnagel

Bereidingswijze:

Roer de eieren met de suiker schuimig.
Voeg de overige ingrediënten toe en roer tot alles goed gemengd is.
Vet een cakevorm van ca. 2 liter in en bestuif even met bloem.
Doe het beslag in de vorm en bak op 175 gr ca. 1½ uur.
Als de koek geserveerd wordt zonder vulling, kan hij versierd worden door er voor het bakken wat grof gehakte amandelen over te strooien.

Vulling
100 g fijngemalen amandelen 100 g marsepein 40 g fijne suiker 1 eiwit ½ dl room 100 g fijngehakte gekonfijte vruchten (sukade, Oranjesnippers)
Meng marsepein, amandelen suiker en eiwit tot een smeuïge massa en roer de room en de gekonfijte vruchten er door heen.
Snij de koek in plakken. Besmeer een plak met vulling en leg er een tweede plak bovenop. Strijk over de bovenste plak wat suikerglazuur en strooi er wat gekleurde garneerhagelslag overheen.
Laat de koek een paar dagen liggen alvorens hem te snijden. De koek is lang houdbaar, de smaak wordt steeds beter.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<