Konijn in druivensaus

Ingrediënten:
1 tam konijn, 125 gram boter, 2 eetlepels bloem, peper, zout, 1 kopje bouillon, 1 sjalotje of klein uitje, een snufje tijm, 2 eetlepels honing, een paar druppels citroensap, 1 blikje gepelde druiven, 1 eetlepel zure room.

Bereidingswijze:
Laat het konijn door de poelier schoonmaken en in grote stukken snijden. Vermeng de bloem met zout en peper, rol het konijn door de bloem en braad hem aan alle kanten mooi bruin. Voeg het kleingesneden sjalotje toe en laat het even meebruinen. Blus af met wat bouillon en wat druivesap en strooi een snufje tijm over het konijn (pas op, niet te veel). Sluit de pan goed af en laat het vlees op het vuur of in een matig warme oven in 1-1 1/2 uur gaar worden. Bedruip regelmatig; voeg, als de saus te veel inkookt, nog wat bouillon en/of druivesap toe. Schik de stukken konijn op een voorverwarmde schaal. Bind de saus eventueel nog met wat beurre manié. Voeg de uitgelekte druiven toe, laat alles goed doorwarmen, maak het op smaak af en voeg op het laatste moment de zure room toe.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<