Honingbiscuit

Ingrediënten:
2 pakjes tafelbeschuit (130 gram)
een halve eetlepel bakpoeder
9 grote of 10 kleine eidooiers
4 eetlepels heide- of lamsoorhoning
6 eetlepels suiker
het sap van 1 en de afgeschaafde schil van 2 citroenen
zeer vast eiwitschuim.

Bereidingswijze:
Beschuit fijnwrijven, vermengen met bakpoeder.
Eidooiers, honing en suiker met een garde tot een lichte schuimende massa kloppen gedurende een kwartier.
Druppelsgewijze citroensap, de geschaafde schil en de fijngewreven beschuit toevoegen.
Daarna het eiwitschuim toevoegen. In een goed beboterde, met geschaafde amandelen of fijn tarwemeel bestrooide vorm 1 uur laten bakken. Geen tocht in de oven laten komen en het gebak niet met de vingers aanraken.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<