Zabaione met vlierbloesem en honing
Een machtig nagerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
8 vlierschermen, 2 dl melk, 1/2 dl room, 200 gr bloemenhoning, 3 eierdooiers.
Bereidingswijze:
Schud de bloesem goed uit om ongedierte te verwijderen en haal de grote steel ervanaf, maar laat de schermen heel.
Breng de melk en de room aan de kook. Voeg de bloemschermen eraan toe en draai het vuur omlaag. Laat ongeveer 5 minuten intrekken.
Zeef de melk en de room door een kaasdoek en breng opnieuw aan de kook. Los er al roerend de honing in op.
Klop de eierdooiers met 2 eetl. koud water. Roer er 3 el van de hete melk aan toe en giet het vervolgens bij de rest van de warme melk.
Neem de pan van het vuur en blijf nog een minuut roeren en kloppen, tot de zabaione dik is geworden.
Opdienen in glazen, eventueel versierd met vlierbloesem.