Tagine
Ingrediënten:
1 gesnipperde ui, 1 eetlepel olie, 400 gram in blokjes gesneden lamsbout, 4 deciliter kruidenbouillon (tablet), 2 eetlepels vloeibare honing, 1 theelepel kaneel, 1 zakje saffraanpoeder (1 gr), 1 theelepel gemberpoeder, 8 ontpitte, in reepjes gesneden pruneaux, 2 lente-uitjes in ringen, 2 eidooiers, 1 deciliters slagroom, zout, peper, 300 gram couscous of gierst, 3 eetlepels fijngehakte munt.
Bereidingswijze:
Bak de ui in de olie ongeveer 5 minuten en schep deze dan uit pan. Bak in de achtergebleven olie het lamsvlees rondom bruin. Voeg de bouillon, honing, kaneel, saffraan en gember toe en roer goed. Laat dit met de deksel op de pan op matig vuur ongeveer 1 uur stoven. Voeg de gefruite ui en de pruimen toe en laat nog 15 minuten zachtjes stoven. Roer de lente-ui erdoor. Roer de eidooiers met de slagroom los. Doe er 4 eetlepels hete saus bij en roer het mengsel door de saus. Laat het nu niet meer koken. Breng de ragoût op smaak met zout en peper. Kook intussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Schep hem in timbaaltjes, druk die aan en keer ze op bordjes. Serveer ze met de ragoût. Garneer met munt.