Honingijs met tijm
Dit is het meest romige ijs dat ik ken. Het vult de mond met een smaak van honing en kruiden die zo krachtig is dat ik aanbeveel het in espressokopjes te serveren met espressolepeltjes.
Ingrediënten:
Voor ca. 1 Liter:
Speciaal keukengerei: IJSMAKER
4 dl melk, 4 dl slagroom, 1 dl honing, 5 eidooiers, 16 takjes tijm.
Bereidingswijze:
Vul de bodem van een dubbele kookpan met 2,5 cm water en breng dit aan de kook. Draai het vuur lager en plaats de binnenpan er bovenop. Voeg de melk, 2 dl van de slagroom, de honing en de eidooiers toe, en roer 10 tot 15 minuten constant tot het mengsel dik genoeg is om aan de lepel te blijven hangen. Haal de pan van het vuur, voeg de tijm toe en laat die 10 minuten intrekken. Doe het mengsel door een zeef in een kom, voeg de rest van de slagroom toe en roer alles goed door. Laat het geheel afkoelen en schenk het vervolgens in de ijsmaker. Volg verder de instructies van de fabrikant.