Groninger sucadekoek
Ingrediënten:
10 kg roggebloem
8 kg druivensuiker
100 g boter
4 l water.
Bereidingswijze:
Kneed hier deeg van.
Door het deeg trekken: 1,5 kg honing, 0,1 kg koekkruiden, 0,1 kg koolzuur.
Een deel van het deeg afwegen tot 3 ons, dit aanmengen met 1,5 ons gehakte sukade.
Uitrollen en aan smalle repen snijden.
10 kg roggebloem, 8 kg druivensuiker, 100 g boter, 4 l water. Kneed hier deeg van. Door het deeg trekken: 1,5 kg honing, 0,1 kg koekkruiden, 0,1 kg koolzuur. Een deel van het deeg afwegen tot 3 ons, dit aanmengen met 1,5 ons gehakte sukade. Uitrollen en aan smalle repen snijden. Op een ingesmeerde plaat afbakken. Op een ingesmeerde plaat afbakken.