Roasted chickensticks met sesam en koriander
Ingrediënten:
12 kippenboutjes zonder vel, 2 eetlepels sesamzaadjes, 4 eetlepels fijngesneden koriander.
Ingrediënten voor de marinade:
3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 eetlepel honing, sap van 1 citroen, 1 theelepel 5-kruidenpoeder (toko), 1 theelepel gemberpoeder.
Bereidingswijze:
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade. Vermeng de kippenboutjes met de marinade en zet ze afgedekt 1 nacht in de koelkast. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan lichtbruin. Verwarm de grill of barbecue voor. Bestrooi de kippenboutjes met het sesamzaad, grilleer ze in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin, keer ze tussentijds regelmatig en bestrijk ze met de marinade. Maak om het uiteinde van elk pootje een manchet van wit papier of aluminiumfolie en garneer de kip met verse koriander