Homoetse broeder (zoet gevulde broodjes uit Hattem)

Ingrediënten:
20 gram verse gist, 3½ deciliter melk, 500 gram bloem, 75 gram boter, 50 gram basterdsuiker, zout, 300 tot 400 gram krenten, rozijnen en gesnipperde sukade. Ingrediënten voor de vulling: 175 gram donkere basterdsuiker, 75 gram roomboter, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel paneermeel, 1 theelepel kaneel.

Bereidingswijze:
Los de gist op in een beetje lauwe melk. Doe in een kom bloem, gist, gesmolten boter, melk, suiker en een beetje zout en maak hiervan een mooi deeg. Kneed vervolgens de krenten, rozijnen en sukade er doorheen en Iaat op een warme plaats afgedekt circa 15 minuten rijzen. Verdeel het deeg in circa 20 stukjes en leg deze op een met boter bestreken bakplaat. Maak de vulling van bovenstaande ingrediënten, knip de bolletjes deeg open en doe een beetje vulling in de bol. Plak de opening met een beetje water weer dicht. Leg de bollen op een ingevet bakblik en laat ze afgedekt met een theedoek circa 45 minuten rijzen. Bak de broeders in een voorverwarmde oven op 200 tot 225°C in ongeveer 20 minuten gaar.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<