Sinaasappelen in honing en suiker

Ingrediënten:
7 gave onbespoten sinaasappelen, 1,75 pond suiker, 1,5 pond honing.

Bereidingswijze:
Met een fijn mesje de schil spiraalvormig op een afstand van 1 cm tot op de witte huid insnijden.
De vruchten 2 dagen in koud water laten liggen. De tweede dag het water vernieuwen.
Hierna de vruchten in een rvs pan leggen en met weinig water begieten.
Per sinaasappel 0,25 pond suiker toevoegen, vervolgens langzaam laten koken, totdat je ze met een breinaald kan doorprikken.
Hierna voorzichtig uithalen, het sap goed afschuimen en doorkoken. Het sap 2 dagen laten staan en daarna nogmaals opkoken en laten afkoelen. Dan wordt op 7 vruchten (zonder pit) 1,5 pond honing toegevoegd.
Hierna wordt alles over de vruchten uitgegoten.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<