Honingkoekjes uit Leeuwarden (Huningflapkes)

Ingrediënten:
½ sinaasappel, ½ citroen, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel kaneelpoeder, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt gemalen nootmuskaat, 200 gram bloem, 125 gram fijne kandijsuiker.

Bereidingswijze:
Pers de sinaasappel en de citroen uit (totaal 1 deciliter citrussap). Verwarm het sap met de honing en de specerijen op een laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Verwarm de oven voor tot op 150 °C. Meng het sapmengsel met de bloem en de kandijsuiker tot een stevig deeg. Vorm er balletjes van en druk ze op een met bakpapier bekleed bakblik tot dunne lapjes. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen en op smaak komen.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<