Zwolse peperbuskoek (kruidkoek uit Zwolle)

Ingrediënten:
375 gram zelfrijzend bakmeel, 10 gram koekkruiden, snufje zout, 75 gram gehakte sukade, 75 gram gember, 100 gram bruine basterdsuiker, 50 gram gewone suiker, 2 deciliter melk, 150 gram honing.

Bereidingswijze:
Peperbuskoek is een soort kruidkoek met natte plekjes erin, De koek is genoemd naar de toren die karakteristiek is voor Zwolle. Vet een cakevorm goed in. Doe alle droge bestanddelen (bakmeel, zout, kruiden, sukade, gember en de twee soorten suiker) bij elkaar in een beslagkom. Voeg daar in één keer alle natte ingrediënten (melk en honing) aan toe en meng alles tot een soepel beslag, Vul de cakevorm met het mengsel, Verwarm de oven voor op 140°C en bak de peperbuskoek in ongeveer 1½ uur gaar.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<