Varkensvlees met groenten in zwarte bonensaus (6 personen)

Ingrediënten:
2 stevige tomaten (gepeld, van zaad ontdaan en in 8 stukken gesneden), 2 flinke eetlepels zoute zwarte bonen (blik of pot), 2 eetlepels water, 4 eetlepels zoete ketjap of lichte sojasaus, 1 eetlepel maïzena, 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry, 2 eetlepels honing, 500 gram mager varkensvlees (bijvoorbeeld lende of fricandeau, in reepjes gesneden), 1 groene paprika (schoongemaakt, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden), 4 eetlepels olie, 2 deciliter kip of runderbouillon, peper uit de molen.

Bereidingswijze:
Prak de gezouten zwarte bonen in de 2 eetlepels water en zet dit apart. Vermeng in een grote schaal de ketjap of sojasaus, maïzena, wijn of sherry en suiker. Wentel de stukjes vlees er goed in om en zet het afgedekt even weg. Verhit de olie in de wok, draai het vuur laag en laat de stukjes paprika 1 tot 2 minuten stoven. Neem ze uit de wok en zet ze weg. Vak in de achtergebleven olie, maar nu wel op hoog vuur, de stukjes vlees aan alle kanten bruin. Schenk de bouillon ervoer en doe er de bonenpasta bij. Breng aan de kook, zodat de saus licht kan binden. Maal er wat peper over. Doe de stukjes tomaat en paprika erbij, laat alles door en door heet worden en dien direct op.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<