Groninger sucadekoek

Ingrediënten:
10 kg roggebloem
8 kg druivensuiker
100 g boter
4 l water.

Bereidingswijze:
Kneed hier deeg van.
Door het deeg trekken: 1,5 kg honing, 0,1 kg koekkruiden, 0,1 kg koolzuur.
Een deel van het deeg afwegen tot 3 ons, dit aanmengen met 1,5 ons gehakte sukade.
Uitrollen en aan smalle repen snijden.
10 kg roggebloem, 8 kg druivensuiker, 100 g boter, 4 l water. Kneed hier deeg van. Door het deeg trekken: 1,5 kg honing, 0,1 kg koekkruiden, 0,1 kg koolzuur. Een deel van het deeg afwegen tot 3 ons, dit aanmengen met 1,5 ons gehakte sukade. Uitrollen en aan smalle repen snijden. Op een ingesmeerde plaat afbakken. Op een ingesmeerde plaat afbakken.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug naar honingrecepten <<<