Imkersvereniging Zuidlaren

Honingrecepten

Zwolse peperbuskoek (kruidkoek uit Zwolle)

IngrediŽnten:
375 gram zelfrijzend bakmeel, 10 gram koekkruiden, snufje zout, 75 gram gehakte sukade, 75 gram gember, 100 gram bruine basterdsuiker, 50 gram gewone suiker, 2 deciliter melk, 150 gram honing.
Bereidingswijze:
Peperbuskoek is een soort kruidkoek met natte plekjes erin, De koek is genoemd naar de toren die karakteristiek is voor Zwolle. Vet een cakevorm goed in. Doe alle droge bestanddelen (bakmeel, zout, kruiden, sukade, gember en de twee soorten suiker) bij elkaar in een beslagkom. Voeg daar in ťťn keer alle natte ingrediŽnten (melk en honing) aan toe en meng alles tot een soepel beslag, Vul de cakevorm met het mengsel, Verwarm de oven voor op 140įC en bak de peperbuskoek in ongeveer 1Ĺ uur gaar.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug

  1. Canadian Breakfast Muffins
  2. Chocolade crunchbonbons
  3. Chocolade honingcaramels
  4. Dordtse raasdonders
  5. Engadiner notentaart
  6. Gevulde flensjes met prei en geitenkaas
  7. Gezondheidskoeken
  8. Groninger sucadekoek
  9. Homoetse broeder
  10. Honing agar gelei
  11. Honingbiscuit
  12. Honingborstplaat
  13. Honingijs met tijm
  14. Honingkip
  15. Honingkoek
  16. Honingkoekjes uit Leeuwarden
  17. Honingmosterd
  18. Honingschnaps
  19. Joodse honingrecepten
  20. Kaneelthee met rum en honing
  21. Konijn in druivensaus
  22. Lam Lendestukken uit Nw Zeeland
  23. Meslânzer hunningkoek
  24. Mocca honingcaramels
  25. Norsk Honningkake med fyll
  26. Nougat
  27. Ossenhaas in deeg met honing
  28. Roasted chickensticks
  29. Sinaasappelen in honing
  30. Sinaasappelpate
  31. Stoofpeertjes met boerenjongens
  32. Tagine
  33. Varkensvlees in zwarte bonensaus
  34. Zabaione met vlierbloesem en honing
  35. Zwolse peperbuskoek