Imkersvereniging Zuidlaren

Honingrecepten

Stoofpeertjes met boerenjongens (voor 4 personen)

IngrediŽnten:
1 kilogram stoofperen, 2 deciliter witte wijn, 1 deciliter bessensap, 100 gram honing, 1 eetlepel vanillesuiker, Ĺ citroen, 1 pijpkaneel, bruine suiker 1 kopje boerenjongens.
Bereidingswijze: Peren schillen en van de klokhuizen ontdoen en door de helft snijden. Peren in een pan doen en daar de rest van de ingrediŽnten aan toevoegen, behalve de bruine suiker. Het geheel moet helemaal onder het vocht staan, is dat niet zo dan moet er water aan toegevoegd worden. Alles aan de kook brengen en dan het vuur zo laag zetten dat de peren net niet koken. Laten stoven totdat de peertjes zacht zijn. Afproeven en als het niet zoet genoeg is, bruine suiker toevoegen. Het lekkerste is het om de peertjes een dag van tevoren te bereiden.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug

  1. Canadian Breakfast Muffins
  2. Chocolade crunchbonbons
  3. Chocolade honingcaramels
  4. Dordtse raasdonders
  5. Engadiner notentaart
  6. Gevulde flensjes met prei en geitenkaas
  7. Gezondheidskoeken
  8. Groninger sucadekoek
  9. Homoetse broeder
  10. Honing agar gelei
  11. Honingbiscuit
  12. Honingborstplaat
  13. Honingijs met tijm
  14. Honingkip
  15. Honingkoek
  16. Honingkoekjes uit Leeuwarden
  17. Honingmosterd
  18. Honingschnaps
  19. Joodse honingrecepten
  20. Kaneelthee met rum en honing
  21. Konijn in druivensaus
  22. Lam Lendestukken uit Nw Zeeland
  23. Meslânzer hunningkoek
  24. Mocca honingcaramels
  25. Norsk Honningkake med fyll
  26. Nougat
  27. Ossenhaas in deeg met honing
  28. Roasted chickensticks
  29. Sinaasappelen in honing
  30. Sinaasappelpate
  31. Stoofpeertjes met boerenjongens
  32. Tagine
  33. Varkensvlees in zwarte bonensaus
  34. Zabaione met vlierbloesem en honing
  35. Zwolse peperbuskoek