Imkersvereniging Zuidlaren

Honingrecepten

Ossenhaas in deeg met honing-tijmsaus (voor 4-6 personen)

IngrediŽnten:
600 gr ossehaas (middenstuk), 2 eetlepels olie, zout, peper 1ľ deciliter droge rode wijn.
Voor de vulling:
200 gram mager kalfsgehakt, Ĺ theelepel mosterd, Ĺ theelepel zout, 1 theelepel groene peper, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 theelepel tijm, 30 gram geraspte ui, 1 eetlepel paneermeel
Voor het deeg:
450 gr bladerdeeg (10 plakjes), 1 eidooier, 2 eetlepels slagroom.
Bereidingswijze:
Vlees met olie inwrijven en 30 minuten op kamertemperatuur laten rusten. In hete pan vlees in circa 10 minuten rondom aanbraden. Regelmatig omkeren (niet inprikken). Vlees op stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en ľ theelepel peper bestrooien. Wijn bij braadvocht schenken, tot 2 eetlepels laten inkoken. Ossehaas ermee bestrijken. In folie verpakt in koelkast goed koud laten worden. Alle ingrediŽnten voor vulling mengen. Ontdooid bladerdeeg uitrollen tot rechte lap, 3 mm dik. In midden ľ deel van vulling strijken. Ossehaas erop leggen, rest van vulling erover verdelen. Deeg om vlees rollen, met naad naar onder in braadslede leggen. Uit restjes deeg reepjes uitraderen, over bovenkant leggen. Dooier loskloppen met room. Deeg ermee bestrijken. Oven voorverwarmen op 200 įC. In midden van oven vlees 40-50 minuten goudbruin braden. Voor het aansnijden ongeveer 10 minuten laten rusten.

Honing-tijmsaus.
IngrediŽnten:

1 eetlepel boter, 2 eetlepels zachte honing, 3 eetlepels azijn, 3 eetlepels witte wijn, 3 takjes verse tijm, 3 deciliter kalfsfond, 30 gram koude boter, in kleine klontjes.
Bereidingswijze:
In boter honing op hoog vuur lichtbruin laten worden. Azijn en wijn erbij schenken, op zacht vuur tot helft laten inkoken. Tijm en fond toevoegen en tot helft laten inkoken. Saus zeven. Opnieuw verwarmen en boter erdoor kloppen (niet meer laten koken).


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug

  1. Canadian Breakfast Muffins
  2. Chocolade crunchbonbons
  3. Chocolade honingcaramels
  4. Dordtse raasdonders
  5. Engadiner notentaart
  6. Gevulde flensjes met prei en geitenkaas
  7. Gezondheidskoeken
  8. Groninger sucadekoek
  9. Homoetse broeder
  10. Honing agar gelei
  11. Honingbiscuit
  12. Honingborstplaat
  13. Honingijs met tijm
  14. Honingkip
  15. Honingkoek
  16. Honingkoekjes uit Leeuwarden
  17. Honingmosterd
  18. Honingschnaps
  19. Joodse honingrecepten
  20. Kaneelthee met rum en honing
  21. Konijn in druivensaus
  22. Lam Lendestukken uit Nw Zeeland
  23. Meslânzer hunningkoek
  24. Mocca honingcaramels
  25. Norsk Honningkake med fyll
  26. Nougat
  27. Ossenhaas in deeg met honing
  28. Roasted chickensticks
  29. Sinaasappelen in honing
  30. Sinaasappelpate
  31. Stoofpeertjes met boerenjongens
  32. Tagine
  33. Varkensvlees in zwarte bonensaus
  34. Zabaione met vlierbloesem en honing
  35. Zwolse peperbuskoek