Imkersvereniging Zuidlaren

Honingrecepten

Konijn in druivensaus

IngrediŽnten:
1 tam konijn, 125 gram boter, 2 eetlepels bloem, peper, zout, 1 kopje bouillon, 1 sjalotje of klein uitje, een snufje tijm, 2 eetlepels honing, een paar druppels citroensap, 1 blikje gepelde druiven, 1 eetlepel zure room.
Bereidingswijze:
Laat het konijn door de poelier schoonmaken en in grote stukken snijden. Vermeng de bloem met zout en peper, rol het konijn door de bloem en braad hem aan alle kanten mooi bruin. Voeg het kleingesneden sjalotje toe en laat het even meebruinen. Blus af met wat bouillon en wat druivesap en strooi een snufje tijm over het konijn (pas op, niet te veel). Sluit de pan goed af en laat het vlees op het vuur of in een matig warme oven in 1-1 1/2 uur gaar worden. Bedruip regelmatig; voeg, als de saus te veel inkookt, nog wat bouillon en/of druivesap toe. Schik de stukken konijn op een voorverwarmde schaal. Bind de saus eventueel nog met wat beurre maniť. Voeg de uitgelekte druiven toe, laat alles goed doorwarmen, maak het op smaak af en voeg op het laatste moment de zure room toe.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug

  1. Canadian Breakfast Muffins
  2. Chocolade crunchbonbons
  3. Chocolade honingcaramels
  4. Dordtse raasdonders
  5. Engadiner notentaart
  6. Gevulde flensjes met prei en geitenkaas
  7. Gezondheidskoeken
  8. Groninger sucadekoek
  9. Homoetse broeder
  10. Honing agar gelei
  11. Honingbiscuit
  12. Honingborstplaat
  13. Honingijs met tijm
  14. Honingkip
  15. Honingkoek
  16. Honingkoekjes uit Leeuwarden
  17. Honingmosterd
  18. Honingschnaps
  19. Joodse honingrecepten
  20. Kaneelthee met rum en honing
  21. Konijn in druivensaus
  22. Lam Lendestukken uit Nw Zeeland
  23. Meslânzer hunningkoek
  24. Mocca honingcaramels
  25. Norsk Honningkake med fyll
  26. Nougat
  27. Ossenhaas in deeg met honing
  28. Roasted chickensticks
  29. Sinaasappelen in honing
  30. Sinaasappelpate
  31. Stoofpeertjes met boerenjongens
  32. Tagine
  33. Varkensvlees in zwarte bonensaus
  34. Zabaione met vlierbloesem en honing
  35. Zwolse peperbuskoek