Imkersvereniging Zuidlaren

Honingrecepten

Bärenfang

Schnapps recept
Ingrediënten:

4 kruidnagels
½ opengesneden vanillestokje
kaneelstokje
400 gr. honing
½ ltr. alcohol 96%

Bereidingswijze:
De kruiden met een kwart liter water opkoken afdekken en laten afkoelen tot de vloeistof lauwwarm is. De vloeistof door een koffiefilter gieten of door een heel fijne zeef. De honing verwarmen tot hij vloeibaar is. Het kruidenmengsel met de alcohol vermengen en in een fles gieten. Dit tenminste 4 weken laten trekken in een koele donkere ruimte. In een karaf of nieuwe fles overgieten via een koffiefilter.
Kostelijk op koude dagen.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug

  1. Canadian Breakfast Muffins
  2. Chocolade crunchbonbons
  3. Chocolade honingcaramels
  4. Dordtse raasdonders
  5. Engadiner notentaart
  6. Gevulde flensjes met prei en geitenkaas
  7. Gezondheidskoeken
  8. Groninger sucadekoek
  9. Homoetse broeder
  10. Honing agar gelei
  11. Honingbiscuit
  12. Honingborstplaat
  13. Honingijs met tijm
  14. Honingkip
  15. Honingkoek
  16. Honingkoekjes uit Leeuwarden
  17. Honingmosterd
  18. Honingschnaps
  19. Joodse honingrecepten
  20. Kaneelthee met rum en honing
  21. Konijn in druivensaus
  22. Lam Lendestukken uit Nw Zeeland
  23. Meslânzer hunningkoek
  24. Mocca honingcaramels
  25. Norsk Honningkake med fyll
  26. Nougat
  27. Ossenhaas in deeg met honing
  28. Roasted chickensticks
  29. Sinaasappelen in honing
  30. Sinaasappelpate
  31. Stoofpeertjes met boerenjongens
  32. Tagine
  33. Varkensvlees in zwarte bonensaus
  34. Zabaione met vlierbloesem en honing
  35. Zwolse peperbuskoek