Imkersvereniging Zuidlaren

Honingrecepten

Honingijs met tijm

Dit is het meest romige ijs dat ik ken. Het vult de mond met een smaak van honing en kruiden die zo krachtig is dat ik aanbeveel het in espressokopjes te serveren met espressolepeltjes.
IngrediŽnten:
Voor ca. 1 Liter:
Speciaal keukengerei: IJSMAKER
4 dl melk, 4 dl slagroom, 1 dl honing, 5 eidooiers, 16 takjes tijm.

Bereidingswijze:
Vul de bodem van een dubbele kookpan met 2,5 cm water en breng dit aan de kook. Draai het vuur lager en plaats de binnenpan er bovenop. Voeg de melk, 2 dl van de slagroom, de honing en de eidooiers toe, en roer 10 tot 15 minuten constant tot het mengsel dik genoeg is om aan de lepel te blijven hangen. Haal de pan van het vuur, voeg de tijm toe en laat die 10 minuten intrekken. Doe het mengsel door een zeef in een kom, voeg de rest van de slagroom toe en roer alles goed door. Laat het geheel afkoelen en schenk het vervolgens in de ijsmaker. Volg verder de instructies van de fabrikant.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug

  1. Canadian Breakfast Muffins
  2. Chocolade crunchbonbons
  3. Chocolade honingcaramels
  4. Dordtse raasdonders
  5. Engadiner notentaart
  6. Gevulde flensjes met prei en geitenkaas
  7. Gezondheidskoeken
  8. Groninger sucadekoek
  9. Homoetse broeder
  10. Honing agar gelei
  11. Honingbiscuit
  12. Honingborstplaat
  13. Honingijs met tijm
  14. Honingkip
  15. Honingkoek
  16. Honingkoekjes uit Leeuwarden
  17. Honingmosterd
  18. Honingschnaps
  19. Joodse honingrecepten
  20. Kaneelthee met rum en honing
  21. Konijn in druivensaus
  22. Lam Lendestukken uit Nw Zeeland
  23. Meslânzer hunningkoek
  24. Mocca honingcaramels
  25. Norsk Honningkake med fyll
  26. Nougat
  27. Ossenhaas in deeg met honing
  28. Roasted chickensticks
  29. Sinaasappelen in honing
  30. Sinaasappelpate
  31. Stoofpeertjes met boerenjongens
  32. Tagine
  33. Varkensvlees in zwarte bonensaus
  34. Zabaione met vlierbloesem en honing
  35. Zwolse peperbuskoek