Imkersvereniging Zuidlaren

Honingrecepten

Engadiner notentaart

Engadin is hooggelegen in het meest oostelijke deel van de Zwitserse Alpen. Het Boven-Engadin heeft kleine meren en veel weiden. In het Onder-Engadin ligt het Zwitserse Nationaal Park. Het Engadin behoort tot de Rätische Alpen, waar veel mineraalbronnen liggen. Ook de Rijn vindt in dit gebied haar oorsprong.
Ingrediënten:
1 pak appeltaartmix, 150 gr. boter, 2 eieren, 75 gr. walnoten, 75 gr. hazelnoten, 75 gr. amandelen, 150 gr. suiker, 2 el. honing, 1/8 ltr. slagroom, springvorm van 24 cm.
Bereidingswijze:
Vet de springvorm in. Roer de boter zacht, voeg de appeltaartmix en 1 losgeklopt ei toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Rol 2/3 van het deeg op met een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap, die ongeveer 3 cm. groter is dan de vorm. Bekleed de springvorm ermee. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.. Bewaar eventueel een restje deeg voor figuurtjes op de taart. Zet het deeg even in de koelkast. Hak de noten grof. Verwarm de oven voor op hete lucht 180°C, conventioneel 200°C. Laat in een pan met dikke bodem de suiker smelten. Voeg de honing toe. Roer de room en noten erdoor. Blijf roeren tot er een taaie pasta ontstaat. Verdeel de notenpasta over de deegbodem. Dek he mengsel af met de deeglap en druk de randen van het deegdeksel op de deegrand goed vast. Prik een paar gaatjes in het deegdeksel. Vorm van eventueel overgebleven deeg kleine figuurtjes. Klop het ei los, plak de figuurtjes ermee op het deegdeksel en bestrijk de rest van het de met losgeklopt ei. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug

 1. Canadian Breakfast Muffins
 2. Chocolade crunchbonbons
 3. Chocolade honingcaramels
 4. Dordtse raasdonders
 5. Engadiner notentaart
 6. Gevulde flensjes met prei en geitenkaas
 7. Gezondheidskoeken
 8. Groninger sucadekoek
 9. Homoetse broeder
 10. Honing agar gelei
 11. Honingbiscuit
 12. Honingborstplaat
 13. Honingijs met tijm
 14. Honingkip
 15. Honingkoek
 16. Honingkoekjes uit Leeuwarden
 17. Honingmosterd
 18. Honingschnaps
 19. Joodse honingrecepten
 20. Kaneelthee met rum en honing
 21. Konijn in druivensaus
 22. Lam Lendestukken uit Nw Zeeland
 23. Meslânzer hunningkoek
 24. Mocca honingcaramels
 25. Norsk Honningkake med fyll
 26. Nougat
 27. Ossenhaas in deeg met honing
 28. Roasted chickensticks
 29. Sinaasappelen in honing
 30. Sinaasappelpate
 31. Stoofpeertjes met boerenjongens
 32. Tagine
 33. Varkensvlees in zwarte bonensaus
 34. Zabaione met vlierbloesem en honing
 35. Zwolse peperbuskoek